Akkor ismerkedjünk meg…

Cserlakiné Hagymássy Krisztina vagyok. Tündérkönyvtáros és etikatanár. Az oldalam azért jött létre, hogy megmutassam ezt a két oldalamat, no meg a többit 😉 Hogy mindenben igyekszem meglátni a szépet, vagy legalább a különlegeset. Tarts velem!

Idén éppen a 25. évemet töltöm…. a pedagógus pályán ;-). Visszatekintve erre az időszakra egy színes, tartalmas időszakot mondhatok magaménak. Mindig úgy gondoltam, hogy az oktatási intézmény részeként a könyvtárnak mind szolgáltatásaival, mind az ismeretátadással azon készségek kialakítását kell támogatnia, melyek képessé tesznek: az életen át tartó tanulásra, a közösségben való felelős részvételre, a hivatás eredményes gyakorlására, a magánélet megfelelő megszervezésére. Ebben a munkában folyamatosan kerestem és meg is találtam a kollégák és a diákok között a megfelelő támogató közeget.

2012-ben a Miskolci Egyetemen etikatanár diplomát szereztem, majd 2014-ben etikából szakvizsgáztam.

Fontos momentum az életemben, amikor kiválasztottak az Európai Unió támogatásával, a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat koordinálásával működő Safer Internet Program előadójának és lehetőséget kaptam a gyermekek figyelmét felhívni az internet biztonságos használatának fontosságára saját iskolámban és a város egyéb intézményeiben. Régóta vallom, hogy az információk rendelkezésre bocsátása önmagában nem elég. Ha hiányzik az információk kezeléséhez szükséges ismeret, nem beszélhetünk esélyegyenlőségről. Az informálódás természetesen föltételezi az infokommunikációs eszközök használatát. A tudásalapú társadalomra felkészítő közoktatásnak azonban nemcsak a technikai képzettséget kell biztosítani, hanem azt a komplex tudást, amely képessé tesz az információnyerésre, feldolgozására, a meglévő ismeretekbe való integrálásra. Innovátor típusú mesterpedagógusként ezt a meggyőződésem az óráimon és a kollégák között is igyekszem a mindennapok részévé tenni.

Szabadidőmben szívesen kipróbálok kreatív kézműves tevékenységeket a horgolástól, a decoupageon keresztül a drótékszer készítésig. Szívesen kirándulok, olvasok, játszok a papagájommal. Mesedoktorként önkénteskedek a kórházban a K&H Gyógyvarázs program keretében.

Büszkeségem a „Tégy többet!” etika verseny, melyre idén Budapestről, Nyíregyházáról és a jelzések szerint Kisvárdáról várok jelentkezőket.

2017 szeptemberétől Budapesten a Veres Pálné Gimnáziumban dolgozok könyvtárostanárként és etika tanárként.